Kredi Kartında Soygun Devam Ediyor!

Seçim ortamına girdiğimiz bu günlerde siyasi partiler oy derdinde, milletvekili adayları ise vekil olma çabasında. Bunun böyle olması tabiî ki doğal. Doğal olmayan ise bu karmaşa ortamında oy isteyecekleri tüketicilerin derdini tamamıyla unutmuş görünmeleri.

Tüketicilerin en temel sorunları için iktidarından-muhalefetine hiç birisi çözüm önerisi sunmuyor. Oysa tüketiciler acil demokrasi talepleri için nasıl meydanları dolduruyor ve demokrasiye, laikliğe sahip çıkıyorsa diğer sorunlarına da öylesine sahip çıkıyor. Tüketicilerin en yakıcı sorunlarından dolaylı vergiler can yakmaya devam ediyor, 2007 yılı için kaldırılan ve yerine bir şey konmayan "vergi iadeleri" talepleri devam ediyor, tut-sat yasasındaki tüketici karşıtı maddeler aynen duruyor, yerel yönetimlerin keyfi zam ve uygulamaları devam ediyor, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve eşitsizlik sürüyor en güncel sorunları olan Kredi kartı sorunları ise kar yumağı gibi büyüyor. Ama siyasi partilerden ve liderlerinden tüketicilerin bu sorunlarına sahip çıkma eğilimi gözükmüyor. Kredi kartlarından hukuksuz ve haksız olarak alınan yıllık ücretler devam ediyor. Keyfi olarak alınan banka yıllık işlem masrafları devam ediyor.
Bu nedenlerle, tüketiciler olarak sorunlarımıza öncelikle kendimiz sahip çıkacağız. Kredi kartında haksız alınan yıllık kart ücretlerini ve yıllık banka işlem ücretlerini protesto ediyoruz. Bankacılık alanında tarafsız olması gerekirken ikinci bir Bankalar Birliği gibi çalışan BDDK'ya , tüketiciyi yolunacak kaz olarak gören ve tüketicinin sırtında yılda 4 milyar dolar haksız kazanç edinen bankalara, tüketicilerin sorunlarına sahip çıkmayan , ilgi göstermeyen siyasi partilere sorunlarımızı hatırlatmak için tüketimden gelen gücümüzü kullanacağız.

Biz buradayız ve VARIZ diyeceğiz. Bunun için 21-22 Haziran 2007 günlerinde 2 gün kredi kartı ile alışveriş yapmayacağız. Tüm tüketicileri bu boykota omuz vermeye , kendi sorunlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Ali ÇETİN
TÜDEF GENEL BAŞKANI

TÜDEF, TÜKOBİR, (TÜKODER) Tüketiciyi Koruma Derneği,(THD) Tüketici Hakları Derneği, Bursa Tüketicileri Koruma Derneği, Adana Tüketiciler Derneği, ESTÜKDER, TÜKSAVDER, DİSK, KESK, KAMU-SEN,ASMMMO